background img

Noutati

Tort cu crema de pepene galben si fructe de padure

Tortuletul facut unchiului meu.

La multi ani!!!!! Tin sa-ti multumesc si aici pentru toate lucrurile frumoase cu care m-ai crescut, pentru serile in care Stefan Cel Mare era prioritar, urmat repejor de Piagora cu a lui teorema, pentru toti anii in care m-ai dus sa vad luminitele pe 6 decembrie ...si pentru tot, pentru tot ceea ce m-ai invatat frumos in viata.



INGREDIENTE:

Pentru blat:
450 gr biscuiti integrali
250 gr unt
3 linguri pudra de roscove
1 esenta de rom

Pentru crema de pepene
300 gr iaurt
500-600 gr pepene galben ( miezul cantarit )
200 ml frisca lichida
3 plicuri gelatina
1 lime, atat sucul cat si coaja

Pentru crema cu fructe de padure
300 gr iaurt
200 ml frisca lichida
3 plicuri gelatina
200 gr fructe de padure



Punem biscuitii in robot, adaugam untul topit, pudra de roscove si esenta d erom.
Dupa ce ii maruntim, ii punem in forma de tort cu peretii detasabili, forma ce o " tapetam" in prealabil cu folie alimentara. Lasam blatul 2 ore la rece
Frisca o batem, adaugam iaurtul, sucul de lime si coaja rasa. Adaugam piureul din pepenele pasat si gelatina. Turnam compozitia peste blatul rece si dam inca 3 ore la rece.
La fel procedam si cu crema din fructe de  padure, adaugam fructele peste iaurtul si frisca batute, iar crema o adaugam peste crema de pepene.
Ornam cu frisca si pepene taiat in forma de stelute..



P.S Din pacate nu am apucat sa fotografiez si totul intreg, am reusit printr-o minune sa " prind" o mica sectiune

Cu dragoste,
Al(b)inuta

Tort cu fructe de padure si banane

Acelasi serial minunat, alaturi de oameni minunati, frumosi si calzi!
Mirela, iti multumesc din nou! <3



P.S. Mi-a soptit cineva, ca ingerasii tai adora fructele de padure! <3

Tort cu fructe de padure si banane!




INGREDIENTE:

Pentru blat: 
3 oua
15 gr pudra de roscove
75 gr faina
2 linguri indulcitor de stevie
esenta de rom
coaja de portocala si lamaie


Pentru crema de banane:
300 gr iaurt
200 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina
4 banane
sucul de la 1/2 lamaie

Pentru crema de fructe de padure
300 gr iaurt
200 ml fisca lichida
2 plicuri gelatina
200 gr fructe de padure

Pentru oranat:
coacaze si mure

Sa prajiturim...

Batem ouale cu indulcitorul, pana ce compozitia se deschide si devine alb - galbuie, adaugam faina, pudra de roscove si mirodeniile
Coacem blatul aproximativ 25 de minute la 170 grade, iar dupa ce este gata copt, stingem cuptorul si lasam usa usor deschisa sa se raceasc treptat.

Batem frisca, lichida, adaugam iaurtul, bananele si gelatina topita in putina apa calduta,
Turnam crema peste blatul racit si o dam la rece aproximativ 3 ore
La fel procedam si cu crema de fructe de padure si o turnam peste crema deja racita si inchegata, dupa care dam la rece alte 3 ore.
Ornam cum coacaze, mure si frisca.





Cu dragoste,
Al(b)inuta





Popular Posts