background img

Noutati

Tort cu oreo

Tort cu oreo
 Dragilor, sper din suflet ca a fost pe placul vostru!
 Desertul pe care incerc sa-l fac de vreo cateva saptamani, un desert simplu, cu oreo si rom ( Andreea, m-am gandit la tine special cand am " desenat " in minte reteta ), l-am facut in sfarsit aseara. Sper ca v-am presarat frumos drumul spre un weekend reusit.

INGREDIENTE:
pentru blat:
  • 300 gr biscuiti hansa 
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt 
  • 2 linguri de pasta de curmale
pentru crema:
  • 150 ml frisca lichida 
  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida pentru batut
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 zahar vanilat
  • 1 pachet biscuiti OREO 
  • 1 esenta rom
SA PRAJITURIM...
pentru blat:
  • Maruntim biscuitii, adaugam untul topit peste ei, pasta de curmale, cacao si celelalte arome.
  • Punem in forma blatul rapid, presam cu degetelele si dam la cuptor 10 minute la 180 grade.
pentru crema:
  • Punem frisca lichida pe foc ( 150 ml), iar dupa ce da in fiert adaugam ciocolata si stingem focul. Amestecam incet pana se omogenizeaza si o lasam la racit.
  • Preparam gelatina in 200 ml apa calda si o lasam si pe ea la racit.
  • Batem frisca ( 400 ml ), adaugam peste frisca batuta gelatina si ciocolata topita si racita, zaharul vanilat, esenta de rom si rupem marunt biscuitii oreo.
  • Punem crema peste blatul scos din cuptor si racit si dam la rece.


Cu multa dragoste,
Alinuta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts