background img

Noutati

Tort Amandina

Ca la 22 de ani. 
E bine ca in seara precedenta petrecerii zilei tale de nastere sa stai sa reflectezi asupra anului ce tocmai s-a incheiat, sa cantaresti experientele de care ai avut parte, sa te gandesti la oamenii pe care viata ti i-a scos in cale si sa multumesti pentru fiecare zi, pentru ca o zi in plus pentru unii reprezinta una in minus din viata, dar pentru mine o zi in plus reprezinta UN PLUS, o experienta in plus, un lucru nou invatat, un zambet in plus daruit sau primit de la o persoana necunoscuta ....
Eu in aceea seara mi-am pus toata dragostea si toate gandurile frumoase intr-un tort pentru oameni la fel de frumosi....si cam asta a iesit!

Tort de Amandina
INGREDIENTE:
Blat:
  • 9 oua mari
  • 60 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 fiole esenta rom
  • 1, 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
Crema:
  • 2 pachete unt
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 ml frisc lichida
  • 400 gr zahar pudra
  • 140 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cacao
  • 3 fiole esenta rom
Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri capucciono cu aroma de rom ( sau 3 linguri cu ness frecat )
  • 2 fiole esenta rom
Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 4-5 linguri apa
  • un cubulet unt
  • esenta de rom
Pentru ornat
  • 1 pachet de oreo
  • 100 gr bomboane
Sa bucatarim...
Blatul:
  • Separam albusurile de galbenusuri, cele din urma le amestecam cu uleiul, pana devin o maioneza adaugam apa, zaharul, cacao, faina+praful de copt, sarea si esentele.
  • Dupa ce batem albusurile spuma le incorporam in compozitia realizata anterior, o turnam in tava si o coacem aprox 40 de min.
Crema:
  • Amestecam intr-o craticioara ouale, untul, zaharul, cacao, frisca, laptele si o punem pe foc, cand incep sa se omogenizeze ingredientele adaugam ciocolata rupta, untul si esentele.
  • O dam la rece cateva ore, iar inainte sa o asamblam intre blaturi o mai mixam putin.
Siropul:
  • Punem pe foc zaharul cu 4-5 linguri apa, caramelizam zaharul pana aunge de culoare brumarie, apoi adaugam restul de apa, nessul sau pliculetele de capucciono, iar dupa racire esenta.
Glazura:
  • Amestecam intr-o craticioara zaharul, praful de cacao si apa dupa care o punem pe foc. Cand incep sa se omogenizeze adaugam ciocolata rupta si o mai lasam 3-4 minute, cand oprim focul adaugam untul si esenta.
Asamblare:
  • Taiem blatul si il insiropam bine bine, intindem crema intre cele 2 blaturi, iar deasupra turnam 3/4 din glazura.
  • Restul de glazura il turnam peste biscuiti si bomboane pentru a-i fixa mai bine. 

P.S. Multumesc!






Un comentariu: Leave Your Comments

  1. Acusi se apropie ziua mea... oricat as reflecta eu cu o seara inainte, nu am sanse sa arate asa vre-un dulce al meu ! ... arata delicios !!!

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts