background img

Noutati

Delicii cu scortisoara

Fiecare dintre noi are un condiment preferat, un condiment pe care l-am utiliza la aproape orice preparat......in categoria condiment pentru suflet astazi avem SCORTISOARA.
Scortisoara (condiment spectaculos din punctul meu de vedere) este coaja rosiatica a scortisorului ce este originar din India.

Scortisoara este foarte des utilizata in prepararea dulciurilor in bucataria traditionala, la placinta cu mere, mucenici, orez cu lapte si chiar coliva, pentru tratarea diferitelor afectiuni sau pur si simplu ca tratament cosmetic.
Ea contine antioxidanti, fier, magneziu, calciu si fibre. Ne ajuta in reglarea colesterolului, digestiei, glicemiei, calmeaza tusea, imbunatateste memoria si ne ajuta in tratatrea migrenelor si a respiratiei urat mirositoare.

Ca uz extern o folosim impotriva caderii parului si pentru tratarea acneei. 
Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca exista 2 tipuri de scortisoara, CEYLON si CASSIA,  primul tip fiind scortisoara adevarata, iar cel din urma, un tip de scortisoara din China sau Indonezia ce poate avea efecte negative asupra organismului daca este consumat in cantitati mai mari.

 Hai sa o folosim mai intai la bucatarie. 

 Tarta cu mere

INGREDIENTE
  •  1 ceasca de ulei
  •  1 ceasca de apa
  •  drojdie cat o nuca 
  •  1 ceasca de zahar 
  •  1 ou mare
  •  esenta de rom
  •  faina cat cuprinde
  •  500 gr mere
  •  100 stafide
  •  scortisoara
  •  1, 1/2 ceasca zahar
  •  o lingurita de scortisoara 
  •  1 fiola estenta rom 
  •  zahar vanilat
Sa prajiturim...
  • Amestecam zaharul cu oul si uleiul pana zaharul se albeste, adaugam apa,mirodeniile, faina si drojdia. Adaugam faina pana cand o putem intinde/modela,
  • Merele le curatam, le dam pe razatoare si le calim cu 1 ceasca si jumatate de zahar, scortisoara, zahar vanilat, dupa ce oprim focul adaugam esenta de rom si stafidele inmuiate in prealabil 1 ora in apa aromata cu esenta de rom sau in coniac. 

Cu dragoste,
Alinuta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts